Kiválasztások

A Miau Wiki wikiből

Kiválasztás

Tartalomjegyzék

Forrás

A tervezett alkalmazás/megoldás címe

Munkaerő- a mérnökök kiválasztása.

A feladat előtörténete

A munkaerő-biztosítás toborzást követő lépése a kiválasztás. Nagyon fontos kérdés a kiválasztás egy cégeknél. Ha rosszul választunk ki, akkor nem lesz eredményes a foglalkoztatás, valamint pénzt és időt is pocsékolunk vele. Fontos egy cég számára, hogy meghatározza, hogy az adott munkakör betöltéséhez milyen tulajdonságokkal,kompetenciákkal kell rendelkeznie egy munkavállalónak a munkakör betöltéséhez.

A feladat megoldás jelenlegi helyzete és ennek értékelése

Ezt az ötletet új munkahelyem ihlette, ahol most jelenleg kettő hete dolgozom, mint humán-erőforrás asszisztens. Munkakörömben lévő feladataim a mérnökök toborzása, kiválasztása és interjúztatása lesz. Nagyon nagy felelősség tudható a HR szakember döntésein, hiszen mi állapítjuk meg, hogy a munkavállaló alkalmas e a pozíció betöltésére, vagy sem, és ezáltal úgy gondolom emberek sorsa dől el a kezünk alatt, hiszen számukra a munka jövedelmet és megélhetést jelent. Fontos egy cég számára, hogy meghatározza, hogy az adott munkakör betöltéséhez milyen tulajdonságokkal, kompetenciákkal kell rendelkeznie egy munkavállalónak a munkakör betöltéséhez..

A tervezett megoldás adatvagyonának bemutatása

Iskolázottság, nyelvtudás, lakhely, tapasztalat, fizetési bérigény, számítógépes ismeret, nem.

Objektumok (sorok)

Az elemzéshez 11 objektumot határoztam meg. Az objektumok 11 munkakeresőt jelentenek.

Jelentkező1

Jelentkező2

Jelentkező3

Jelentkező4

Jelentkező5

Jelentkező6

Jelentkező7

Jelentkező8

Jelentkező9

Jelentkező10


Attribútumok (X, Y oszlopok)

A feladat által érintett célcsoportok

Dolgozatomban a mérnöki végzettséggel rendelkező munkavállalókat próbálom meg összehasonlítani különböző kompetenciák alapján.

A feladat megválaszolása kapcsán várható hasznosság

.

A saját megoldás bemutatása (MÓDSZER)

'.

Az eredmények értelmezése (EREDMÉNY)

.

Ajánlások megfogalmazása (KÖVETKEZTETÉS)

A módszer abban segít,hogy olyan jelöltet válasszanak ki,akinek a legkisebb mínuszos különbség van a fizetési bérigénye és a kompetenciáihoz,tulajdonságaihoz illő fizetés között.Ezzel csökken az esélye annak,hogy egy jobban fizető munkahelyet keres a közeljövőben. Azonban,mivel ahhoz,hogy jól válasszunk ki sokkal többmindent kellene figyelembe venni,mint a 9 attribútumot.Mint például a jelentkező beilleszkedési képessége,hogy mennyire tudja elsajátítani a vállalati kultúrát... A feladat nagy segítség a kiválasztó számára,hogy a legfőbb szempontokat figyelembevéve képet kapjon a legjobb jelentkezőkről.Azonban a vezető módszere jobbnak bizonyul a körültekintőbb,pontosabb információk által.

Összegezve a vezető módszere a győztes módszer.Az ok,amiért az ő módszere a nyertes az,hogy a felvételi beszélgetés során a jelöltek különböző szituációkban való viselkedését látja,amely az egyik legfontosabb szempont a kiválasztás során.

Az információ többletérték lehetőségének levezetése

Lépcsős függvény átforgatása szakértői rendszerként értelmezhető táblázatba

.

Kapcsolódó, ill. konkurens megoldások, dokumentumok

https://miau.gau.hu/mediawiki/index.php/Kiv%C3%A1laszt%C3%A1s

Személyes eszközök