Főoldal Email Referenciák Kapcsolat Statisztika
HU EN
AVIR Egy csapat másként gondolkodó...
 
Keresés
 
 
 
 
AVIR monitor

Keresés a listaelemek között ( 6 db )Segítség
A controlling adat- és információ-tere (Véry Zoltán dátum: 2011. május 15. 12:40:58)

Kapcsolódó URL megnyitása | 2011-05-15 14:40

Egy hasonlóságelemzés nélküli világ képei...(intézményi honlapok értékelése kapcsán)...és ahogy ezt az AVIR MCS által kiképzett Hallgatók csinálják (XLS, DOC)

Kapcsolódó URL megnyitása | 2011-05-12 17:00

Sajnos! nem léteznek olyan szabványos külső módszertanok (vö. pl. KSH, MAB), melyek képesek lennének azonnal részletes és teljesíthető elvárások megfogalmazására az intézményi statisztikai adatgyűjtési programmal (ISAP) szemben. Ennek alapján a szabványosítást alulról, intézményi/intézményközi szinten kell és lehet csak azonnal és érdemleges eredmények reményében megkezdeni. Ennek értelmében külső információs rendszerek adaptálása sem ajánlatos a gyűjtendő tartalmak és ezek felhasználásának lebegtetése miatt. A fejlesztés minden szeletét a szabványkialakítók kezében kell tartani a rugalmasság érdekében és a hatékony/hatásos kivitelezés garanciájaként.

Nincs kapcsolódó URL | 2011-05-06 15:27

A SZIE GTK HR képzései számára a Humáninformatika és a Személyügyi Informatika oktatás támogatására vendégelőadások kerültek megszervezésre, melyek célja a szakterület piaci szereplőinek és megoldásainak pontszerű bemutatása: ennek kapcsán megállapítást nyert, hogy a piaci megoldások nem képesek az egyetemek komplexitását még érintőleg sem lefedni, az ezek használatára kiképzettek esetén csőlátás alakul ki, a megoldások kimutatás/jelentés-, s nem döntés-orientáltak. Egyes piaci szereplőknél azonban a stratégiai tervezés szintjén gyökeret vert a MY-X kutatócsoport PR-tevékenysége kapcsán a döntéstámogatás boltívszerű kezelésének igénye. A SZIE AVIR SWOT megoldása is ennek jegyében került adaptálásra a korábbi MY-X eredmények felhasználásával...

Kapcsolódó URL megnyitása | 2011-04-11 08:45

Az AVIR MCS fejlesztései a HR képzések számára jelentenek valós, legitim HR-kompetenciákat. Emellett piaci partnerekkel folyamatosan tárgyalások folynak arról, hogy a hazai és lokalizált nemzetközi piaci megoldásokból egyre több modul/rendszer kerüljön oktatási/tesztelési céllal az AVIR munkacsoport kezébe.

Nincs kapcsolódó URL | 2011-02-25 18:46

A SZIE-AVIR projekt kereteit az országos AVIR folyamatok (kiemelt program: felvi.hu / Felsőoktatási Tudományos Tanács) adja meg. Az országos folyamatok a klasszikus utat követik, s a technológiai lehetőségek bemutatásán keresztül igyekeznek bizonyítani a hasznosságot. A SZIE-AVIR a folyamatok élveboncolását helyezi előtérbe, melyek a hasznosság-realizálás valódi kockázatait rejtik, hiszen a technológiai keretek semmilyen tekintetben nem jelenthetnek szűk keresztmetszetet ott, ahol nem világos, mi is a feladat. Jelenleg pedig már az alapadatok értelmezésének (vö. szabály-katalógus) matematikai alapjai sem ismertek: vö. egy oktatóra jutó szak/intézmény-specifikus kreditszámítás SQL-vetülete neptun vagy teljesítmény-napló alapján...

Kapcsolódó URL megnyitása | 2011-01-30 21:27

Kapcsolat
Cím:
H-2100 Gödöllő, Tessedik Sámuel u. 6. I. em. 120.
Telefon: +36-28-410-200 / 3169
Intranet
 
© 2011 MIAU - Innospin - InnoHow